Blog Web Design


Hostingul de la Namebox a picat

Hostingul de la Namebox a picat

Ieri, 16 martie 2017, a avut loc un eveniment pe cat de straniu, pe atat de daunator: serverele Namebox au fost victima unui atac cibernetic, fiind afectate inclusiv serverele de backup.

Citeste mai departe
 
Greseli in crearea unei campanii de promovare online

Greseli in crearea unei campanii de promovare online

Am scris in urma cu putin timp un articol in legatura cu promovarea online si mi se pare cam incomplet sa nu subliniez si cateva din elementele cheie ale unei campanii de promovare. As spune ca preturile sunt elementul principal in atragerea clientilor. Degeaba avem un site super si o campanie in care investim sute de lei daca nu le dam o motivatie sa ne aleaga pe noi. Da, stiu, calitatea costa! Insa in momentul in care avem preturi cu 20-30-50% mai mari decat ale concurentei (mai ales in cazul produselor) nu putem da vina nici pe website, nici pe campanie si nici pe client. Sa nu uitam ca pe website preturile ar trebui sa fie mai mici decat in magazinele fizice. Asa a fost si pe Emag la inceput insa acum va asigur ca in Media Galaxy / Flanco / Altex / Domo (magazinele fizice) veti gasi produse mai ieftine decat in website-ul Emag.

Citeste mai departe
 
Servicii web complete

Servicii web complete

Au trecut aproape 2 ani si jumatate de cand am deschis PFA-ul si pot sa spun ca nu ma asteptam sa creasca atat de bine pe o piata cu o concurenta atat de acerba. Insa am invatat un lucru: calitatea serviciilor sta inaintea pretului. Intotdeauna am mers pe principiul ca un client este un client, o persoana si nu un "simplu proiect", drept pentru care m-am dedicat fiecarui proiect. A venit insa timpul sa marim echipa si totodata lista de servicii.

Citeste mai departe
 
Am nevoie sa trimit emailuri la clienti, cum fac?

Am nevoie sa trimit emailuri la clienti, cum fac?

De cele mai multe ori cand facem un website dorim sa avem si emailuri de adrese de email de genul contact@website.ro sau office@website.ro. Ei bine, unde este problema? Probleme sunt mai multe (la fel ca si rezolvarile). Am sa explic atat problemele cat si rezolvarile in articolul ce urmeaza.

Citeste mai departe
 
Ce inseamna SEO? Reguli de aur pentru SEO

Ce inseamna SEO? Reguli de aur pentru SEO

In acest articol am sa incerc sa va explic cateva dintre regulile esentiale ale optimizarii pentru motoarele de cautare (in special Google). Considerand ca acest articol este dedicat celor care au deja un website sau doresc sa isi faca unul, apeland la o firma ce ofera servicii web design, am sa trec peste partea cu ce trebuie sa faca un programator si am sa exemplific ce pasi trebuiesc urmati pentru a avea un website cat mai bine optimizat.

Citeste mai departe
 
Template cumparat vs template custom

Template cumparat vs template custom

Sunt sigur ca daca ai cautat o firma de web design si ai cerut un exemplu de template care sa se potriveasca cu ce ai tu nevoie acestia au ales cel putin un exemplu de template de pe un magazin de template-uri prectum themeforest. Ca sa fim intelesi de la inceput, acest articol nu este menit sa critice munca de o viata a magazinelor de template-uri precum Envato ci este menit sa clarifice anumite avantaje si dezavantaje.

Citeste mai departe
 
Ce hosting imi recomanzi?

Ce hosting imi recomanzi?

Indiferent de tipul de website pe care il avem sau de tipul de website pe care dorim sa il facem avem nevoie de hosting. Si desi exista foarte multe solutii gratuite (wix.com, de exemplu), nu le recomand din simplul motiv ca isi fac reclama in website-ul nostru. Pana la urma trebuie si ele sa traiasca din ceva, nu? Uneori problema cea mai mare poate ca nu este reclama ci simplul fapt ca in momentul in care doresti sa iti muti hostingul pe un server premium, s-ar putea sa poti asta doar folosind servicii tot de la ei (care sunt, de obicei, mult mai scumpe decat in alte parti).

Citeste mai departe
 
RESS sau responsive?

RESS sau responsive?

Cel mai probabil ati observat ca pe prima pagina pun accent foarte mult pe RESS (Responsive Design + Server Side Components). Dar ce inseamna RESS si de ce merita atata bataie de cap?
Spre deosebire de site-urile (doar) responsive, folosind utilitare gen MobileDetect avem posibilitatea sa generam continutul in functie de tipul de device de pe care este accesat site-ul.

Citeste mai departe
 
SEO vs AdWords

SEO vs AdWords

De ceva vreme vreau sa imi astern "pe hartie" (o hartie digitala) opinia despre SEO, AdWords si despre marea difenta dintre cele doua.
Daca prin anii 2000 search engine optimization era un element cheie in crearea unui website si mai ales in promovarea acestuia, as zice ca de prin 2009, odata cu noile update-uri Google, optimizarea pentru motoarele de cautare nu mai are o importanta chiar asa de mare pe termen scurt decat daca nu exista deloc / e aproape de 0 competitie/a pe acel domeniu pe care activati. Dar aici intervine o alta problema, daca nu exista competitie se presupune ca acel domeniu nu este cautat deci, nu poate aduce extrem de multe rezultate indiferent de cat de "trasnet" e website-ul sau de pozitionarea in rezultatele cautarii.

Citeste mai departe