Hostingul de la Namebox a picat


Hostingul de la Namebox a picat

Ieri, 16 martie 2017, a avut loc un eveniment pe cat de straniu, pe atat de daunator: serverele Namebox au fost victima unui atac cibernetic, fiind afectate inclusiv serverele de backup.

Este 3 dimineata si eu scriu acest articol prin care indemn toti clientii mei la calm. Stiu, e greu, dar sunt treaz de aproape 24 de ore in conditiile in care astazi inclusiv site-urile mele au fost picate. Am deschis diverse tickete de suport pe site-ul celor de la Namebox iar daca multe dintre site-urile clientilor sunt live in momentul de fata (chiar daca fara continut), asta inseamna ca in mod voluntar am inceput sa ajut deja unde acolo unde este cazul.

Am sa rog ca toti clientii care au platit mentenanta pentru website, sa-mi trimita un email si sa vedem ce putem face. Pentru cei ce nu au platit mentenanta, imi pare rau, dar nu pot face prea multe, site-urile sunt pierdute si nu din vina mea.

Daca va intrebati a cui este vina, ei bine, in perioada imediat urmatoare, cei de la DIICOT vor incepe o ancheta si sper ca cei vinovati sa fie trasi la raspundere.

Lectii de invatat

  1. Ca si posesor al unui website, daca vrei ca site-ul tau sa nu mai sufere din motive de genul acesta, fie poti plati un serviciu de mentenanta, fie poti invata sa-ti faci backup (asa cum am avut eu la acest site, de inca este live).
  2. Eu, ca prestator de servicii, mi-am terminat munca la site in momentul in care am predat site-ul (si am fost platit), drept pentru care, doar clientii care au constientizat ca timpul pierdut de mine pentru mentenanta merita sa fie recompensat financiar, vor avea parte de sprijin (mai mult decat cel oferit deja) din partea mea.