Servicii web complete


Servicii web complete

Au trecut aproape 2 ani si jumatate de cand am deschis PFA-ul si pot sa spun ca nu ma asteptam sa creasca atat de bine pe o piata cu o concurenta atat de acerba. Insa am invatat un lucru: calitatea serviciilor sta inaintea pretului. Intotdeauna am mers pe principiul ca un client este un client, o persoana si nu un "simplu proiect", drept pentru care m-am dedicat fiecarui proiect. A venit insa timpul sa marim echipa si totodata lista de servicii.

Deoarece merg pe ideea ca un website vine mana in mana cu o campanie de promovare, m-am gandit ca e bine sa iau in calcul un parteneriat cu o firma cu care pot oferi clientilor servicii complete, creare website + promovare. Nu, nu am sa promit reduceri daca o sa alegeti un pachet de servicii web complete dar va pot asigura ca va scutesc de timpul pierdut pentru cautarea unei firme care sa va ajute cu realizarea unei campanii AdWords.

In cazul in care va intrebati de ce tot insist cu AdWords in loc de seo, raspunsul il aveti in articolul AdWords vs Seo. Sincer, eu merg pe ideea ca in cazul anumitor website-uri, cel mai bine ar fi sa facem o campanie de promovare pe Google de unde sa ne intereseze conversia (numarul de clickuri impartit la numarul de comenzi sau investitie vs profit) si o campanie de branding pe Facebook. In campania de pe Google ne targetam foarte bine clientii pe cand din Facebook aratam lumii ca "existam". Din Facebook nu ne va interesa cati oameni vor da comanda ci ne va interesa ca foarte multa lume sa afle de noi. Si cum am putea sa le captam atentia daca nu printr-o promotie!? Daca pe Google putem sa ne promovam doar serviciile / produsele, pentru Facebook as recomanda sa avem o promotie.

Pe final am sa va explic de ce am atasat poza de mai sus ca poza articolului. M-am gandit ca cel mai bine atasez o dovada ca firmele de SEO uneori vand doar povesti. Un articol de la mine de pe site este inaintea tuturor site-urilor de seo desi eu sunt doar un "amator" in ceea ce priveste seo. Cum s-a intamplat asta? Pai website-ul meu a crescut "nativ" si nu am fortat Google sa ma indexeze pe 100 de cuvinte cheie punand descrieri la fiecare pagina sau articol. Si totusi, desi se pare ca in fiecare zi am vizite pe site, comenzi vin doar atunci cand am campania de promovare pornita. De ce? Pai poate din cauza ca foarte multi oameni se opresc la primele 5-6-7 rezultate (care sunt reclame, bineinteles) iar cei care ajung pe pagina a doua (unde sunt eu, in seo) fie au prea mult timp la dispozitie fie nu sunt hotarati, iar un client nehotarat nu e cel mai bun client.

Concluzie

Pe cand campania de seo poate dura luni de zile fara a ne garanta rezultatele dorite, un proiect care este gandit de la inceput in sensul promovarii lui online (adica web developer + un responsabil cu o campanie AdWords) aduce rezultate mult mai bune intr-un timp mult mai scurt (as spune ca in maxim 30 de zile site-ul poate incepe sa vanda sau cel putin sa aduca clienti interesati de serviciile / produsele noastre).